Down Info Plus

Asociatia „Renasterea Sperantei” Iasi

Asociaţia "Renașterea Speranței" din Iași a dobindit a1personalitate juridică în luna decembrie 1999. Ea a fost înființată din dorința părinților unor copii cu sindrom Down de a îmbunătăți condițiile de viață ale propriilor copii, de a crea servicii sociale specializate, în colaborare cu alte O.N.G.-uri din țară și străinatate, având ca scop o cât mai bună recuperare și integrare familială, școlară și socială a copiilor. În același timp, prin informațiile și facilitățile oferite de asiociație, părinții nu numai că și-au propus, dar au și reușit să se implice direct în educația pentru o viață cât mai independentă a copiilor lor.

La înființarea asociației noastre și-a adus o contribuție importantă Fundația “Star of Hope – România” care a creat cadrul favorabil pentru întâlnirea unui număr important de părinți din județul Iași.

ACTIVITĂȚI REALIZATE ÎN CENTRUL DE ZI

1. Activități de abilitare

Se desfășoară pe următoarele domenii:

a. cognitiv,a2

b. motricitate fină și grosieră,

c. socio-emoțional,

d. comunicare,

e. gospodărire.

2. Terapie ocupațională

Confecționarea de rame din carton pentru desenele efectuate de copii, felicitări, mulaje din ipsos, confecționarea de luminări decorative, măști, pregătirea mesei pentru copii, pregătirea de prăjituri și dulciuri simple, etc.

3. “Să ne cunoaștem orașul” - Vizitarea a diverse obiective din Iași săptămânal

În cadrul programului din centrul de zi a fost stabilită o zi pentru vizitarea a diverse obiective din oraș pentru activități de socializar și integrare în comunitate. Se realizează deprinderea persoanelor cu disabilități cu mijloacele de transport în comun, jocuri în comun cu copiii fără probleme pe terenurile de joacă din parcuri, comunicarea cu alți copii, etc.

ALTE ACTIVITĂȚI REALIZATE DE ASOCIAȚIE

Consiliere familiia3

Activități de club

Excursii

Întâlniri cu membrii asociației

BENEFICIARI

15 copii și adolescenți cu disabilități, în special cei cu sindrom Down cu vârste începând de la 7 ani și familiile acestora beneficiază de:

a. Program de abilitare

b. Terapie ocupatională

c. Consiliere și activități de club

35 familii din Iași și împrejurimile Iașului

5 familii din Județul Iași

CONTACT

ASOCIAŢIA "RENAȘTEREA SPERANȚEI" IAȘI
str. Cicoarei, nr. 43, Iași RO- 700620 România
Telefon/Fax: 0040-232 235565
https://www.facebook.com/pages/Asociatia-Renasterea-Sperantei

Newsletter

Site realizat in cadrul proiectului ”Ai carte, ai parte”, proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.

finantatorii

Asociatia Riana

Parteneri

Calculator Sarcina